Ayşe-Zeki Sayan İlkokulu

Saimekadın Mahallesi Cami Caddesi 48/1 MAMAK/ ANKARA
Nitelikli, gelişimci, öncü ve örnek bir okul olmak
Misyon
Öğrencilerimizi hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, özgüveni gelişmiş, duyarlı, milli ve manevi değerleriyle barışık bireyler olarak hayata ve bir üst öğrenime hazırlamak
Başarılar
41 öğrencimizin yazmış olduğu şiirler "Minik Yürekler Şiir Denemeleri" adıyla kitap olarak yayımlanmıştır. Kitabımızın Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından 81 il kütüphanesine dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca Türkiye İli e Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği İLESAM aracılığıyla Türk Dünyası kütüphanelerine de ulaştırılmıştır.
Başlama:09.00 Bitiş: 14.30
Ulaşım
Ulus Ve Sıhhiye´den Abidinpaşa dolmuşları ile; Ulus ve Kızılay´dan Ege Mahallesi otobüs ve dolmuşları ile ulaşılabilir. Kızılay´dan 297 ve Sıhhiye´den 339 numaralı özel halk otobüsleri ile de ulaşım sağlanabilir.
Öğrenci servisi vardır.
Merkez İlçe
İl merkezine uzaklık: 4 km İlçe merkezine uzaklık: 1 km
Okulumuzda öğrencilerimize yönelik Teakwondo Kursu devam etmektedir
Ulusal ve Uluslararası E-Twinning çalışmalarımız bulunmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuz öğrencilerinin yazmış olduğu şiirler "Minik Yürekler Şiir Denemeler" adıyla yayımlanmıştır. "Minik Yürekler" adıyla bir okul dergisi projemizin çalışmaları devam etmektedir.